Maandelijks opzegbaar abonnement geeft vrijheid

Maandelijks opzegbaar abonnement geeft vrijheidMobiele providers bieden verschillende looptijden aan voor goedkope sim only abonnementen. Een abonnement kan een looptijd hebben van één maand, één jaar of twee jaar. De maandlasten van een tweejarig abonnement zijn lager dan die van eenjarige- en maandelijks opzegbare abonnementen. Maar maandelijkse en één jarige abonnementen hebben weer andere voordelen.

Verschillen bij de looptijd

Een telefoonabonnement heeft niet altijd dezelfde contractduur. Mobiele providers hanteren drie verschillende looptijden namelijk: maandelijks opzegbare contracten, eenjarige- en tweejarige contracten. Het verschilt van provider tot provider welke abonnementsvormen er beschikbaar zijn. De belangrijkste verschillen tussen de drie typen abonnementen zijn de looptijd van het abonnement en de maandlasten. Maandelijks opzegbare- en éénjarige abonnement hebben hogere maandlasten dan tweejarige abonnementen, maar daar krijg je een stukje vrijheid voor terug.

Maandelijks opzegbaar en éénjarige abonnementen niet overal beschikbaar

Alle providers behalve Simyo bieden tweejarige telefoonabonnementen aan. Daarnaast bieden de providers ook nog een kortlopend abonnement aan. Dit kan een éénjarig abonnement of een maandelijks opzegbaar abonnement zijn. Simyo is de enige provider die eenjarige en maandelijks opzegbare abonnementen aanbiedt.

Maandelijks opzegbare telefoonabonnementen

In onderstaand overzicht zijn de telefoonproviders opgenomen die een maandelijks opzegbaar telefoonabonnement aanbieden. Maandelijks opzegbare abonnementen worden automatisch per maand verlengd, er geldt een opzegtermijn van een maand. Wil je bijvoorbeeld je abonnement op 1 februari stopzetten, dan moet je dit op 1 januari doorgeven.

Bij alle providers is het verschil tussen een maandelijks opzegbaar abonnement en een tweejarig abonnement een euro per maand. Bij Simyo is verschil tussen een eenjarig abonnement en een maandelijks opzegbaar abonnement twee euro per maand. Hier krijg je natuurlijk wel een stukje vrijheid voor terug. Je kan namelijk per maand bekijken of het abonnement nog bij je past en of de provider nog steeds de goedkoopste aanbieder is.

Abonnementsvormen

Maandelijks opzegbaar / tweejarig

Maandelijks opzegbaar / eenjarig

Maandelijks opzegbaar / tweejarig

Maandelijks opzegbaar / tweejarig

Eenjarige telefoonabonnementen.

De providers uit het onderstaande overzicht bieden eenjarige telefoonabonnementen aan.
Het prijsverschil tussen eenjarige en tweejarige abonnementen is groter dan het verschil tussen maandelijks opzegbare abonnementen en tweejarige abonnementen. Zo betaal je bij KPN gemiddeld 4 euro meer per maand voor een jaarcontract in vergelijking met een tweejarig contract.

Abonnementsvormen

Eenjarig / tweejarig

Eenjarig / tweejarig

Eenjarig / tweejarig

Eenjarig / tweejarig

Eenjarig / tweejarig

De maandlasten van een tweejarig abonnement zijn lager dan die van eenjarige- en maandelijks opzegbare abonnementen. De maandlasten van eenjarige abonnementen zijn relatief het hoogst. Heb je goede ervaringen met een provider en ben je niet van plan snel over te stappen dan kun je het beste kezen voor een tweejarig abonnement. Wil je niet aan een abonnement vast zitten, of weet je niet zeker of een bepaald abonnement of provider bij je past? Kies dan voor een maandelijks opzegbaar sim only abonnement.