iPhone8 en iPhone 8 plus overschaduwt door komst iPhone X

iPhone 8 en iPhone 8 plus goedkoperSinds 3 november ligt de iPhone X in de winkels, het nieuwste model van de Apple iPhone. Door een beperkte voorraad is het populaire toestel moeilijk te verkrijgen. Deze release heeft gevolgen op de eerder uitgekomen iPhone 8 en 8 plus, wat uitloopt in voordeel voor de consument.

iPhone X uitverkocht

De vraag naar de X is groter dan Apple had verwacht. Tijdens de voorverkoop was de X na 10 minuten uitverkocht. Ook op de dag van release was de X na een halve dag uitverkocht in de Apple stores. Door de grote vraag naar X modellen is de levertijd opgelopen naar 3 tot 8 weken. De populariteit van de X is hiermee groter dan de recent uitgekomen iPhone 8 en 8 plus.

iPhone 8 en 8 plus niet erg populair

De 8 en 8 plus kwamen uit op 22 september, 2 maanden voor de release van de X. Het verschil tussen de nieuwe iPhones is qua technische specificaties weinig. Het grote verschil zit hem in het nieuwe design en scherm van de X. Aangezien de X een heel nieuw design heeft, is de ‘gewoon’ uitziende 8 minder populair. Zoveel minder dat twee maanden na de release van het toestel de prijs al gedaald is. Deze daling is opmerkelijk want iPhones zijn over het algemeen waardevast.

Prijsdaling abonnementen met iPhone 8 of 8 plus

Deze prijsdaling maakt het kopen van de 8 of 8 plus voordeliger. Hoeveel voordeliger wordt hieronder vergeleken. Voor de vergelijking wordt gekeken naar de toestelkosten van een abonnement met de 8 of 8 plus. Hierin wordt het verschil gemeten tussen de kosten op de releasedatum en de kosten nu na twee maanden. Het gekozen abonnement is 100 minuten + 2GB van Tele2.

Toestelkosten iPhone 8 64GB bij Tele2 abonnement
22 september (release)€33,- per maand€ 792,- totaal
9 november
(op dit moment)
€29,- per maand€ 696,- totaal
Voordeel in toestelkosten€ 4,- per maand€ 96,- totaal
Bij een Tele2 bundel van 2GB + 100 min
Toestelkosten iPhone 8 plus 64GB bij Tele2 abonnement
22 september (release)€36,- per maand€ 864,- totaal
9 november
(op dit moment)
€33,- per maand€ 792,- totaal
Voordeel in toestelkosten€ 3,- per maand€ 72,- totaal
Bij een Tele2 bundel van 2GB + 100 min

iPhone 8 nu het goedkoopste bij een abonnement

De iPhone X overschaduwt duidelijk het succes van de iPhone 8 en 8 plus. Apple consumenten wachten liever op de unieke X, waardoor de 8 minder wordt verkocht. De combinatie van weinig vraag, groot aanbod en de release van een nieuw model resulteert in een lagere prijs. Voor consumenten die een 8 of 8 plus willen kopen een groot voordeel.