Nieuwe telefoon belangrijk bij overstappen

Vodafone biedt super snel internetVodafone biedt sinds kort een maximale downloadsnelheid aan van 1 Gbit/s. Deze snelheid is alleen te bereiken op twee plekken in Nederland met een beperkt aantal telefoons. De snelheid zal later dit jaar en begin 2018 overal in Nederland beschikbaar zijn.

Vodafone 4G met 1 Gbit/s

Vodafone heeft onlangs bekent gemaakt dat het begint met het aanbieden van een 4G downloadsnelheid van 1 Gbit/s. Dit doet Vodafone door gebruik te maken van vier verschillende frequenties, de techniek die gebruikt wordt is ‘quad band combiner’. Hierdoor kan een internetsnelheid van 1000 Mbit/s worden gerealiseerd. Doordat Vodafone Ziggo overgenomen heeft, heeft Vodafone als enige provider momenteel toegang tot 4 verschillende 4G frequenties.

Telefoon belangrijk in de toekomst

T-Mobile biedt momenteel de hoogste downloadsnelheid van 300 Mbit/s aan, deze snelheid is te behalen door de meeste telefoons. De 1 Gbit/s snelheid van Vodafone is alleen te gebruiken door de nieuwste telefoons met een ‘Snapdragon 835’. De telefoons die deze chip hebben zijn de: Samsung Galaxy S8 en S8 Plus / Samsung Galaxy Note 8 / Sony Xperia XZ Premium / HTC U11 / OnePlus 5 / Nokia 8 / Motorola Moto Z2 Force / Sony Xperia XZ1 & ZX1 Compact. Ook de nieuwe iPhone ondersteund soms de hoge snelheid, dit is echter niet gegarandeerd omdat Apple chips bij zowel Qualcomm en Intel koopt. De chips van Intel bevatten ondersteunen de nieuwe techniek nog niet.

VoLTE bellen

Ook VoLTE wordt steeds belangrijker, met VoLTE bellen is de kwaliteit van het bellen veel beter. Het stemgeluid zal helderder zijn. Dit wordt door meer telefoons ondersteund dan de ‘quad band combiner’ van Vodafone. Om gebruik te maken van VoLTE moet je telefoon up-to-date zijn. Momenteel is het enkel nog mogelijk om VoLTE te gebruiken als je naar iemand belt die bij dezelfde provider zit als jou. Tele2, T-Mobile, KPN en Vodafone bieden alle vier VoLTE aan.

Goedkoopste telefoon met snel 4G

Momenteel zijn is de Nokia 8 de goedkoopste telefoon die de hoge downloadsnelheid van Vodafone ondersteund. De Nokia 8 is voor 599 euro te koop, de andere toestellen zoals de Samsung Galaxy S8 en de HTC U11 zijn duurder. Een 4G abonnement bij Vodafone is af te sluiten vanaf 11 euro per maand. De grootste databundel van 20 GB is beschikbaar bij een abonnement van 36 euro per maand. Het duurt nog een aantal maanden voordat overal in Nederland de 1 Gbit/s snelheid beschikbaar is, Vodafone moet alle zendmasten langs om de nieuwe techniek te activeren.