Hoe werkt overstappen naar een ander telefoon abonnement?

Hoe werkt overstappen?Hoe werkt het overstappen naar een andere mobiele provider? Je doorloopt een aantal stappen maar wat is er belangrijk bij die stappen? Je moet rekening houden met een aantal punten tijdens het overstappen.

Hoe moet ik overstappen?

  1. Kies je telefoon uit
  2. Vul je verbruik in
  3. Vergelijk de abonnementen
  4. Kies jouw abonnement
  5. Bestel het abonnement

Deze stappen zijn makkelijk om te volgen. Toch zijn er belangrijke punten waar je rekening moet houden tijdens het overstappen. Tijdens het kiezen van een telefoon én abonnement is het belangrijk dat je rekening houdt met een eventuele BKR registratie. Kies je een telefoon op afbetaling en is het bedrag dat je afbetaald voor de telefoon hoger dan 250 euro dan wordt dit geregistreerd bij het BKR. Hierdoor kan je minder lenen bij een hypotheek.

Bij het bestellen van het abonnement moet je rekening houden met of je je nummer wil behouden of niet. Je kan je nummer gratis behouden, dit moet je wel melden tijdens het bestellen bij de provider. De telefoon provider zal vragen voor het nummer van de simkaart. Dit nummer van de simkaart staat op je huidige simkaart, het is dus handig om dit voor het bestellen op te schrijven.

Proces na het bestellen

Een provider heeft ongeveer 2 á 4 werkweken nodig om je overstap in orde te maken. Het overstappen duurt daarom meestal minimaal een maand. Je kan bij alle provider twee maanden voor het einde van je contract kosteloos overstappen. Het nieuwe contract gaat pas in nadat je oude contract is verlopen een eventuele aanbieding waar je gebruik van maakt blijft wél geldig. Je hoeft zelf niks extra’s te doen tijdens het overstappen.

Stel ik stap over van T-Mobile naar een goedkoop telefoon abonnement van Tele2 van 100 belminuten en 10 GB aan data. Ik doorloop alle stappen, vanaf het moment dat ik de bestelling geplaatst heb bij Tele2 gaat Tele2 met T-Mobile communiceren. De provider zegt dat hij bewijs heeft dat een klant van T-Mobile wil overstappen naar Tele2, daarnaast wil de klant gebruikmaken van gratis nummerbehoud. Beide providers controleren of de gegevens overeenkomen, als dit zo is dan gaat het overstappen door. Het nummer van de klant dat in beheer was door T-Mobile zal overgenomen worden door Tele2 die dit nummer op haar beurt weer koppelt aan een nieuwe simkaart.