Goedkoop telefoon abonnement zonder 4G internet

Goedkoopste telefoon abonnement met 3GIn 2018 bieden de 10 grootste telefoon providers de mogelijkheid aan voor 4G internet, maar niet iedereen wil een 4G abonnement. Momenteel biedt Ben het goedkoopste telefoon abonnement aan met 3G internet.

Meer data verbruik met 4G internet

Een groot deel van de providers bieden gratis 4G aan, daarnaast zijn toestellen die geen 4G hebben bijna niet te verkrijgen. Zeker 90% van de huidige budget telefoons kunnen gebruik maken van 4G internet. Hoewel 4G internet zeer snel is, wil niet iedereen dit. Een bijkomend nadeel van 4G is dat je veel meer data gaat verbruiken hierdoor heb je ook een grotere databundel nodig. Je verbruikt meer data omdat de snelheid hoger is waardoor je meer websites gaat bezoeken binnen een korte tijd. Daarnaast worden video’s van bijvoorbeeld Netflix en Youtube in hogere kwaliteit ingeladen. Dit zorgt ook voor een hoger dataverbruik.

4G overal beschikbaar en vaak gratis

Momenteel is het mogelijk om bij alle telefoon providers een 4G abonnement af te sluiten, zelfs het allergoedkoopste abonnement op dit moment biedt standaard 4G aan. Bij Simpel krijg je voor 4 euro per maand 500 MB aan data en 125 belminuten. Van de 10 grootste telefoon providers bieden er 9 standaard gratis 4G bij het telefoon abonnement. Het is alleen bij Ben mogelijk om een goedkoop telefoon abonnement af te sluiten met 3G. Van de 9 providers die standaard 4G aanbieden is er ook één 4G only provider. Dit is Tele2. Deze provider biedt geen 3G internet aan. Alle andere providers doen dit wel.

Toch 3G gebruiken bij een 4G abonnement

Het is bij Android toestellen mogelijk om 4G uit te zetten. Hierdoor kan je een goedkoop telefoon abonnement afsluiten met 4G terwijl je alleen gebruik maakt van het 3G netwerk. Dit kan je doen door naar Instellingen te gaan, mobiele netwerken en daarna alleen 3G netwerk te selecteren.

BundelPrijs per maand

1500 MB en 100 Min/SMS€ 7,-

2000 MB en 125 Min /1000 SMS€ 7,50

1500 MB en 125 Min/SMS€ 8,-

Hierboven zijn de drie goedkoopste telefoon abonnementen bij een verbruik van ongeveer 125 belminuten en 1000 MB aan data. Momenteel biedt Ben het goedkoopste abonnement, echter krijg je bij Simpel 500 MB meer data, 25 minuten én 1000 SMS’jes meer. Hierdoor is het goedkoopste telefoon abonnement van Simpel voordeliger.