Beste waterdichte telefoons

Meest gekozen waterdichte telefoon: Samsung Galaxy S8

Beste waterdichte telefoon

De Samsung Galaxy S8 is de beste waterdichte telefoon die op dit moment verkrijgbaar is. Het IP68 certificaat dat bij deze telefoon gegeven wordt is alleen toegankelijk voor de meest waterdichte telefoons.

De Galaxy S8 is niet alleen waterdicht maar blinkt ook uit in het opvallende uiterlijk met gebogen scherm en zeer dunne randen. Daarnaast heeft de Galaxy S8 de beste specificaties van alle telefoons en is daardoor ook het duurste toestel.

IP68 certificaat
Beste telefoon van dit moment
Geen klepje voor ingang kabels
Indrukwekkend uiterlijk
Duur
Vingerafdrukscanner op achterkant

IP68 certificaat

Alle telefoons in deze top 3 zijn volledig waterdicht met een IP68 certificaat. Dit is het hoogste certificaat voor water- en stofdicht. De 6 staat voor stofvrij en de 8 staat voor waterdicht. Telefoons met dit certificaat kunnen tot 30 minuten 1,5 meter onder water zijn zonder te beschadigen.

Wel zo handig als je bang bent om je telefoon in het toilet te laten vallen of anderszins kans hebt dat je telefoon nat gaat worden. De Apple iPhone 7 heeft een IP67 certificaat wat betekent dat hij net zo stofdicht is maar iets minder waterdicht.

Top 3 beste waterdichte telefoons van 2017

Samsung Galaxy S8

De Samsung heeft met zijn gebolde scherm en dunne randen een uniek uiterlijk waardoor dit door velen als de mooiste telefoon gezien wordt. Dit is het toptoestel van Samsung en heeft de beste specificaties van alle telefoons op dit moment.

Beste telefoon van dit moment
IP68 certificaat
Duur

Samsung Galaxy A5

Als je een waterdichte telefoon wilt maar een beperkt budget hebt is dit de beste keuze. Dit is een middenklasse telefoon met een luxe uiterlijk en een lange accuduur. De A5 wordt gezien als het goedkope broertje van de S7 of S8.

Goedkoopste telefoon met IP68
Lange accuduur
Camera valt tegen

Sony Xperia XZ

Dit is het high end toestel van Sony met een orgineel uiterlijk. Ondanks dat dit het toptoestel van Sony is blinkt het nergens in uit waardoor de telefoon al snel duur is voor wat je krijgt.

IP68 certificaat
Goedkoop voor high end telefoon
Blinkt nergens in uit