Beste waterdichte telefoons

Meest gekozen waterdichte telefoon: Samsung Galaxy S9

Beste waterdichte telefoon
De beste waterdichte telefoon op dit moment is de Samsung Galaxy S9. Deze telefoon is verkrijgbaar bij bijna alle providers. De Samsung Galaxy S9 heet net zoals zijn voorganger een IP68 certificaat, dit certificaat is alleen beschikbaar voor telefoons die waterdicht zijn.

Het design van de Samsung Galaxy S9 lijkt sterk op Samsung Galaxy S8, Samsung heeft geprobeerd het scherm zo groot mogelijk te maken. Hoewel het design sterk lijkt op die van de Samsung Galaxy S8 zijn de specificaties van de Samsung Galaxy S9 veel beter.

IP68 certificaat
Beste telefoon van dit moment
Goede specificaties
Indrukwekkend uiterlijk
Duur
Vingerafdrukscanner aan zijkant

IP68 certificaat

Alle telefoons in deze top 3 zijn volledig waterdicht met een IP68 certificaat. Dit is het hoogste certificaat voor water- en stofdicht. De 6 staat voor stofvrij en de 8 staat voor waterdicht. Telefoons met dit certificaat kunnen tot 30 minuten 1,5 meter onder water zijn zonder te beschadigen.

Wel zo handig als je bang bent om je telefoon in het toilet te laten vallen of anderszins kans hebt dat je telefoon nat gaat worden. De Apple iPhone 7 heeft een IP67 certificaat wat betekent dat hij net zo stofdicht is maar iets minder waterdicht.

Top 3 beste waterdichte telefoons van 2017

Samsung Galaxy S9

De Samsung heeft een groot schermoppervlak, dit wordt als één van de beste design features gezien van deze telefoon. Dit toptoestel van Samsung heeft de beste specificaties op dit moment.

Beste telefoon van dit moment
IP68 certificaat
Duur

Samsung Galaxy A5

Als je een waterdichte telefoon wilt maar een beperkt budget hebt is dit de beste keuze. Dit is een middenklasse telefoon met een luxe uiterlijk en een lange accuduur. De A5 wordt gezien als het goedkope broertje van de S7 of S8.

Goedkoopste telefoon met IP68
Lange accuduur
Camera valt tegen

Sony Xperia XZ

Dit is het high end toestel van Sony met een orgineel uiterlijk. Ondanks dat dit het toptoestel van Sony is blinkt het nergens in uit waardoor de telefoon al snel duur is voor wat je krijgt.

IP68 certificaat
Goedkoop voor high end telefoon
Blinkt nergens in uit