Beste telefoons met een groot scherm

Meest gekozen telefoon met een groot scherm: Samsung Galaxy S9

Beste telefoon met groot scherm

De Samsung Galaxy S9 heeft een 5,7 inch scherm en de Samsung Galaxy S9+ heeft zelfs een scherm van 6,2 inch. Beide telefoons zijn waterdicht, dit is vrij uniek bij telefoons met een groot scherm.

De Samsung Galaxy S9 heeft een resolutie van 2960×1440. De Samsung Galaxy S9 beschikt over een OLED scherm waardoor je ook in het felle zonlicht goed de kleuren op je scherm blijft zien.

5,8 inch scherm
4K Video ondersteuning
Beste telefoon van dit moment
Waterdicht
Dure telefoon
Vingerafdrukscanner aan zijkant

Ideale schermgrootte

Bij grotere schermen wordt het lastiger om je telefoon met één hand te bedienen. Tijdens het vasthouden kun je niet overal op je scherm gemakkelijk bij. Als je rechtshandig bent wordt voornamelijk de hoek linksboven lastig bereikbaar. Mensen met grote handen kunnen een groter scherm bedienen.

Het verschilt per persoon welke schermgrootte ideaal is. Bij grotere schermen kun je beter websites bekijken, filmpjes in meer detail zien en teksten beter lezen. Kleinere telefoons passen beter in je zak maar zien er minder mooi uit.

Top 3 telefoons met een groot scherm van 2017

Samsung Galaxy S9

Doordat Samsung gebruik maakt van een OLED scherm bij de Samsung Galaxy S9 is alles op het beeldscherm haarscherp te zien, ook in de volle zon. Daarnaast heeft de telefoon ook en hoge resolutie.

5,8 inch scherm
2960×1440 resolutie
Beste telefoon van dit moment
Duur

Apple iPhone 7 Plus

Apple verkoopt inmiddels ook telefoons met grote schermen. Door het LED IPS scherm kun je vanuit alle hoeken het scherm goed bekijken en is het scherm beter leesbaar in fel zonlicht.

5,5 inch scherm
LED IPS scherm
1920 x 1080 resolutie
Dure telefoon

Huawei Mate 10

Met een 5,9 inch scherm is de Huawei Mate 10 de grootste en goedkoopste telefoon met groot scherm in deze vergelijking. Daarnaast heeft deze telefoon ruimte voor 2 simkaarten.

5,9 inch scherm
Dual sim
Dubbele camera achter
1920 x 1080 resolutie